yağmurdamlası

Selcan TAŞCI

YENİÇAĞ GAZETESİ

 

 

İl Bilge Hatun...

Devlet Bahçeli’nin ifadesiyle  “Bilge Kağan ve Kül Tigin’in beşiğini sallayan, ninnisini söyleyen, yedirip içiren, giydirip kuşandıran annemiz” İl Bilge Hatun. Pazar günü, onun adını verdiği ve öncelikli olarak ülkücü şehit -gazilerin yakınlarının yaşayacağı “Erinçevi” nin açılışını yaptı Bahçeli.

“Huzurevi” yerine aynı anlama gelen, acıdan, üzüntüden uzak, rahat olmanın öz Türkçe karşılığı olan  “Erinçevi”ni kullanmak MHP liderinin özel tercihi. Etimesgut, Bağlıca’daki arsanın tahsisinden, 4 bin 320 metrekarelik kapalı alanı bulunan binanın mimarisine kadar projenin gizli mimarı da kendisi. Ve fakat işin yürütmesini üstlenen Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Akgül’ün açılışta vurguladığı gibi yardımlarını “gösterişten uzak şah damarından yakın” tutmak istediğinden, hiç andırmıyor, anlattırmıyor emeklerini.
Seğmenli, kurbanlı, dualı açılıştan sonra oda oda gezdik, hanidir tamamlanması heyecanla beklenen  “Erinçevi”ni;

Selçuklu tarzı abidevi bir taç kapıdan giriyorsunuz içeri; sonra kocaman, ferah, aydınlık bir salon. Bodrum, zemin ve artı iki kat olarak tasarlanmış binanın içinde, sakinlerinin ihtiyaç duyabileceği her şey var gibi; mutfak, yemekhane, çamaşırhane, soğuk hava deposu, ibadet odaları, doktor, hemşire, fizik tedavi ünitesi, yatak odaları, TV odası... Her birim yaşı ilerlemiş  “ev sahiplerinin”  konforu esas alınarak hazırlanmış; merdiven yükseklikleri, asansörlerin yerleri... Ve bir de bahçesi var ki; insanın ömrüne ömür katar vallahi! Ki öncelik Türk Milliyetçiliğine evlat feda etmiş ailelerin olmasa, biz bile talip olacaktık ömrümüzün geri kalanını İl Bilge Hatun’un kucağında, onun şefkatine teslim halde yaşamaya!

Şaka değil ha; şurada tavla oynarız, burada domates-biber ekeriz diye epey plan yaptık gazeteci arkadaşlarla aramızda!

Havuzlar, şelaleler, çiçekler, ağaçlar, kameriyeler, soğuk günlerde de dışarıda oturabilecekleri manzaraya hakim bir cam ev... Beni en çok cezbedeni de bolca “işlenecek toprak” var bahçede; ülkücü şehit ve gazi aileleri kendileri ekip, kendileri biçecek, kendileri yiyecekler...   Organik hayat...

Bu saydıklarım da önemli tabii ama hepsi bir yana, maksat hasıl olduysa, zamansız göçüp giden oğulların, kızların ruhunun huzur  bulmasına zerre katkısı olduysa ne mutlu parasıyla, duasıyla emeği olanlara!..

 

11/02/2014

 

Resim

sag_2.jpg

Bizi
İzleyin

Bizden
Haberler

Basında
Yağmur Damlası

Burs Başvuru Formu