yağmurdamlası

ÇORUM'A YAĞMUR YAĞDI !


Yavuz KOCA

 

19 Nisan Cuma günü ayrı bir anlam taşıyordu Yağmur Damlası için.

 

Saat 11 civarında Ankara’dan yola çıkıldı. Kırıkkale’de Cuma namazı ve öğle yemeği için verilen molanın dışında hiç ara verilmeden varıldı Çorum’a. Çorum’da akl-i selim sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri karşıladı bizi.

 

Başta Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Çorum temsilcileri Ahmet Sözüdoğru, Mustafa Daştan ve Abdullah Daşdemir olmak üzere, MHP il başkanı, Türkiye Kamu Sen il temsilcisi, Türk Ocakları il başkanı, Ülkü Ocakları il başkanı ve diğer dostlar arasındaki dayanışma ve maneviyat yüklü sıcaklık yüreklerimizi okşadı.

 

Çorum il temsilciliğimizin açılışı dualarla yapıldı. Kabul olur inşallah…

 

Dernek başkanımız Hüseyin Akgül bey yaptığı konuşmada, tarihten ve günümüzden örneklerle dayanışmanın, muhtaca el uzatmanın, birlikte hareket etmenin faziletlerinden bahsetti ve bu birlikteliğe, “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır “ hadisiyle mim koydu.

 

Kutlu Doğum Haftasına rast getirilen bu günde, Peygamber efendimizin Veda Hutbesi’nin bir yüzünde, derneğimizin tanıtım bilgilerinin ise diğer yüzünde yer aldığı kartelâ dağıtıldı Ulu Caminin avlusunda toplanan veya oradan gelip geçen vatandaşlarımıza. Bu günün huşusuna atfen temsilciliğimizin hazırlattığı “Kutlu Doğum Helvası” paketleri ise ayrı bir tat kattı hayrat deryamıza.

 

Tıpkı derneğimizin niyetini özetleyen;

Bir yağmur damlası gibi saf,

Çoban armağanı gibi bereketli,

Çam sakızı gibi pak,

Bir,

El uzansın karanlıkları delen,

O el senin,                                                                                                   

O el benim,

O el neden bizim olmasın!

 

Sözlerinde olduğu gibi, Çorum’da birçok el uzandı ve gül kokulu eller kenetlendi birbirine. Sadece Hakk’ın rızası için, sadece ve sadece şahdamarımızdan daha yakın olanın rızası...

 

Çünkü Yağmur Damlası mensupları bilir ve inanır ki, “Yardım Duadır, Gösterişten Uzak, Şahdamarından Yakın’a.”

 

Resim

sag_2.jpg

Bizi
İzleyin

Bizden
Haberler

Basında
Yağmur Damlası

Burs Başvuru Formu